Putovanje u Firencu - Renesansni Grad - Panturist d.d.
 • 13.12.2019

  Božićno krstarenje Dunavom (Beč – Bratislava – Budimpešta)

  od

  1850

  kn

 • 12.12.2019

  Advent u Pragu

  Hotel u centru!

  890

  kn

 • 13.12.2019

  Advent u Beču

  Bez noćnih vožnji!

  1.190

  kn

 • 14.12.2019

  Advent u Szegedu

  od

  130

  kn

 • Salajland

  21.12.2019

  Advent u Zagrebu i Salajland

  od

  100

  kn

 • 21.12.2019 22.12.2019

  Advent u Budimpešti 21.12.

  Hotel Ibis Styles Budapest CityWest 3*

  od

  450

  kn

 • 23.12.2019

  Božićno krstarenje Dunavom (Budimpešta – Bratislava – Beč) 23.-28.12.

  od

  3790

  kn

 • 30.12.2019

  Nova godina u Novom Sadu 2020

  Hotel 4* u centru!

  od

  690

  kn

 • risoul obiteljsko putovanje

  04.01.2020

  Francuska skijanje Risoul – Castor & Pollux 3*

  od

  1500

  kn

 • 14.04.2020

  London – Uskršnji praznici

  Garantirano putovanje

  od

  4.490

  kn

 • 08.05.2020

  Armenija i Gruzija

  Garantirano putovanje

  od

  9100

  kn

Izaberite tip putovanja

Putovanje u Firencu

Firenca je manji renesansni gradić, no omiljeno turističko odredište. Osim što ćemo vam pažnju usmjeriti na neke poznate gradske znamenitosti koje svakako trebate vidjeti, navodimo i određene zanimljivosti za koje zna malo ljudi. Prva se odnosi na to da je Firenca bila prvi grad na svijetu u kojima su se popločavale ulice. Bilo je to u davnom 14. stoljeću. Zatim, neko je vrijeme bila i prijestolnica Kraljevine Italije, a njezina katedrala Doumo koje je dobro poznata i u svijetu, ubraja se u deset najduljih europskih crkvi.

Firentinska katedrala odnosno Santa Maria del Fiore iliti Doumo, impozantno je remek djelo čiju je kupola projektirao Brunelleschi. Autor je inspiraciju crpio iz rimskog Panteona, tako da je za njezino izgrađivanje utrošeno više od 4 milijuna cigli. Vanjsko pročelje izgrađeno je od bijelog mramora u kombinaciji s roza i zelenim rubovima. Prilikom posjeta katedrali popnite se na zvonik koji se nalazi odmah pokraj nje, odakle se pruža prekrasan pogled na grad.

putovanje u firencu

Piazza della Signoria je najpoznatiji firentinski trg, a nekad davno bio je glavno središte Firentinske republike. Na trgu se nalazi spomenik firentinskom vojvodi Cosimu I, Neptunova fontana te kopija skulpture Michelangelovog Davida. Trgom dominira Palazza Vecchio, stara palača, koja je u isto vrijeme i gradska vijećnica. Palača je izgrađena u obliku tvrđave s izraženim tornjem. Na ovaj se način htjela pokazati moć ondašnje Republike. Unutrašnjost palače karakteriziraju bogato ukrašeni i oslikani svodove koji su svakako vrijedni divljenja. Galerija Uffizi također se nalazi u blizini spomenutog trga te predstavlja jedan od najpoznatijih i najstarijih muzeja na svijetu. Ako govorimo o vrijednosti umjetničkih djela koje okuplja i izlaže, tada je ovo zasigurno najbogatija svjetska galerija. Čekanje u redu za ulazak u ovaj jedinstveni muzej nije rijetkost, stoga nabavite svoje ulaznice ranije kako biste odmah po dolasku mogli uživati u najpoznatijim djelima Leonarda, Michelangela, Tiziana ili Botticellija.

Ako želite vidjeti grobnice poznatih velikana poput Dantea, Galilea ili Michelangela, uputite se prema crkvi Santa Croce.

firenca putovanje

Jedno od obilježja Firence zasigurno je most Ponte Vecchio, što u doslovnom prijevodu znači Stari most. Riječ je o srednjovjekovnom mostu preko rijeke Arno. Na mostu se nalazi mnoštvo malih trgovinica, uglavnom draguljarnica. Smatra se da je ovo najstariji europski lučki most, čime se Firenca izrazito ponosi. Prelaskom preko mosta dolazite do Piazzale Michelangelo, odnosno Michelangelovog trga koji se nalazi povrh grada. S ovog se mjesta pruža predivni pogled na gradsku panoramu. Ne zaboravite uključiti vaše pametne telefone ili fotoaparate te ovjekovječite nekoliko fotografija na ovome mjestu kojih ćete se uvijek rado sjećati.

Za sve one koji žele kušati neka tradicionalna jela ili pića svoju gurmansku želju mogu zadovoljiti u restoranima u centru grada ili onima u gradskoj okolici. Restorana je more, a izbor je velik. Ako vam je miliji lokalni ugođaj, dođite u istočniji dio grada koje karakterizira domaća atmosfera. Važno je napomenuti da neki od ovih restorana nisu baš idealan odabir za romantične večere, jer su stolovi načičkani jedan do drugoga, a zbog iznimne popularnosti, velike su gužve te je buka neminovna. U svakom slučaju, ovo je i više nego dobar odabir za običan ručak ili večeru.

Ako provodiš puno vremena na društvenim mrežama poprati nas na Facebooku i Twitteru.

Share Button

PRATITE NAS

Unosom i potvrdom svoje e-mail adrese suglasan sam da se ista pohranjuje i obrađuje u svrhu primanja informacija o putovanjima.