Putovanje u Englesku - Panturist d.d.
 • 01.02.2020

  RIJEKA: Otvaranje Europske prijestolnice kulture…

  od

  135

  kn

 • 23.02.2020

  RIJEČKI KARNEVAL I OPATIJA 23.02.

  od

  250

  kn

 • 15.02.2020

  Valentinovo u Budimpešti 15.-16.2.

  450

  kn

 • 07.03.2020

  DAN ŽENA U SARAJEVU 7.-8.3.

  430

  kn

 • 14.04.2020

  London – Uskršnji praznici

  Garantirano putovanje

  od

  4.490

  kn

 • 14.04.2020

  Firenza i Rim - Uskršnji…

  Uskršnji praznici

  1.690

  kn

 • 24.04.2020

  Toskana, Cinque Terre i Venecija 24.04.

  Garantirano putovanje

  od

  2090

  kn

 • 10.06.2020

  Prag i bajkoviti dvorci Češke

  1.250

  kn

 • 08.05.2020

  Armenija i Gruzija

  Garantirano putovanje

  od

  9100

  kn

 • 15.09.2020

  Istanbul autobusom 15.-20.9.

  Garantirano putovanje

  1.750

  kn

Izaberite tip putovanja

Putovanje u Englesku

Engleska je najveće i najgušće naseljeno područje ne teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva. Zbog toga, ali i zbog gospodarske i političke nadmoći ove zemlje, naziv Engleska odnosi se često na cjelokupno područje Ujedinjenog Kraljevstva. Engleska privlači posjetitelje iz raznih krajeva svijeta, a kako i ne bi kada nudi pregršt zanimljivosti i atrakcija koje ne možete pronaći nigdje drugdje u svijetu. Ovo se najprije odnosi na nekadašnji dvorac Thornbury u kojem je jedno vrijeme obitavala kraljevska obitelj. Danas je dvorac prenamijenjen u luksuzni hotel koji svojim gostima pruža jedinstveni doživljaj; doživite nezaboravno iskustvo i u potpunosti se opustite u povijesno uređenom interijeru, svojstveno za ono vrijeme. Sve što ste nekad mogli vidjeti samo u filmovima, sada vam stoji na raspolaganju. Zakoračite u prošlost te rezervirajte noćenje u svjetski poznatom dvorcu!

putovanje u englesku

Engleska se može pohvaliti i činjenicom da ima drugo najstarije sveučilište na svijetu. Riječ je o Oxford sveučilištu, na kojem su diplomirale brojne svjetski poznate osobe.

Englezi su pravi gurmani, a to nam je svima dokazao i popularni Jamie Oliver koji je u Londonu otvorio vlastiti restoran. Jela napravljena isključivo po njegovim vlastitim receptima oduševit će u potpunosti!

Glavni grad Engleske je London. Osim toga, s pravim opravdanjem predstavlja prijestolnicu modne, glazbene i financijske svjetske metropole. Prva podzemna željeznice puštena je u promet upravo u Londonu, a na ovom se području nalazi druga po veličini crkva u svijetu. Riječ je o katedrali engleske protestantske crkve, Katedrali sv. Pavla, a dugačka je sitnih 141,10 metara. Ovo je definitivno najprepoznatljivija londonska vizura. Popnite se na kupolu crkve odakle vam se grad pruža na dlanu. Žila kucavica Londona jest Trafalgar trg. Ovo je središte najvažnijih događanja, poput proslava sportskih pobjeda i sl. Najzanimljivije je ipak božićno drvce koje se postavlja u vrijeme adventa. Na Trafalgar trgu lampicama se ukrašava najveća gradska božićna jelka! Trgom dominiraju čak dvije ogromne fontane te Nacionalna galerija. Za sve ljubitelje umjetnosti preporučujemo da svakako zavire unutra i pogledaju vrhunsku zbirku zapadnoeuropskog slikarstva, među kojima se najviše ističu djela Moneta, Michelangela, Rafaela i Leonarda da Vincija. Ulaz u galeriju je besplatan!

Tower BridgeLondonUK_147215540

Piccadilly Circus najvažnije je cestovno središte Londona. Svakako nezaobilazna znamenitost koju obavezno morate vidjeti je Westminsterska palača odnosno zgrada londonskog parlamenta. Nalazi se na sjevernoj obali rijeke Temze. Palača se nalazi na UNESCO – ovom popisu svjetske baštine, a osim toga proglašena je i nacionalnim spomenikom I. klase. Toranj palače, poznatiji kao sat – toranj, Big Ben, jedno je od zanimljivijih i popularnijih turističkih atrakcija.

Zasigurno najpoznatiji most na svijetu je Tower bridge. Dovršen je 1894. godine, a za njega je značajno to da se podiže kako bi otvorio prolaz brodovima koji plove Temzom. Ovo je također jedinstveni događaj, stoga tu i tamo bacite oko na most dok uživate u prekrasnom gradskom okruženju u blizini rijeke.

Još jedna posjećenija gradska atrakcija je London Eye čija je izgradnja simbolizirala ulazak Londona u 21. stoljeće. Udobno se smjestite na sjedalima divovskog panoramskog kotača i uživajte u pogledu na grad iz drugačije perspektive! Osobito preporučujemo da ovakav način razgledavanja grada i njegove okolice rezervirate za večernje sata kada svjetla grada čine ovaj grad još privlačnijim i čarobnijim.

Ako provodiš puno vremena na društvenim mrežama poprati nas na Facebooku i Twitteru.

Share Button

PRATITE NAS

Unosom i potvrdom svoje e-mail adrese suglasan sam da se ista pohranjuje i obrađuje u svrhu primanja informacija o putovanjima.