Putovanje u Bugarsku - Panturist d.d.
 • 01.02.2020

  RIJEKA: Otvaranje Europske prijestolnice kulture…

  od

  135

  kn

 • 23.02.2020

  RIJEČKI KARNEVAL I OPATIJA 23.02.

  od

  250

  kn

 • 15.02.2020

  Valentinovo u Budimpešti 15.-16.2.

  450

  kn

 • 07.03.2020

  DAN ŽENA U SARAJEVU 7.-8.3.

  430

  kn

 • 14.04.2020

  London – Uskršnji praznici

  Garantirano putovanje

  od

  4.490

  kn

 • 14.04.2020

  Firenza i Rim - Uskršnji…

  Uskršnji praznici

  1.690

  kn

 • 24.04.2020

  Toskana, Cinque Terre i Venecija 24.04.

  Garantirano putovanje

  od

  2090

  kn

 • 10.06.2020

  Prag i bajkoviti dvorci Češke

  1.250

  kn

 • 08.05.2020

  Armenija i Gruzija

  Garantirano putovanje

  od

  9100

  kn

 • 15.09.2020

  Istanbul autobusom 15.-20.9.

  Garantirano putovanje

  1.750

  kn

Izaberite tip putovanja

Putovanje u Bugarsku

Bugarska je zemlja jugoistočne Europe koja se jednim svojim dijelom smjestila na obalama Crnog mora. Riječ je o prilično atraktivnoj državi koja posjeduje brojne kulturne i povijesne znamenitosti koje prikazuju bogatu kulturnu baštinu države. Neke od njih zaštićene su i od UNESCO – a. Mnogi turisti dolaze ovdje kako bi uživali u prirodnim ljepote te ostalim zanimljivim sadržajima. Zasigurno su najpopularnije veličanstvene planine i primorje koje u kombinaciji sa starim gradovima predstavlja Bugarsku na jedinstven i zadivljujući način. Osim toga, Bugarska je poznata i po spajanju odnosno ispreplitanju kultura istoka i zapada. U svako godišnje doba nudi različite oblike i mogućnosti odmora i opuštanja. I oni adrenalinskog duha također će doći na svoje. Odlučite se za skijanje na planinama, planinarenje, brdski biciklizam i sl.

putovanje u bugarsku

Glavni grad Bugarske je Sofija, a smjestila se u podnožju planine Vitoše. Postoje određeni izvori koji govore da je Sofija drugi najstariji europski grad. Požurite, dakle, i istražite Sofiju u njezinom najboljem svjetlu. Svakako vam preporučujemo razgledanje bogatog povijesnog naslijeđa, manastira, ali i ostalih znamenitosti koje su pod zaštitom UNESCO – a. Zasigurno najljepši simbol grada koji ne smijete propustiti pogledati jest bugarska pravoslavna crkva katedrala Aleksandra Nevskog.

Drugi najveći grad u Bugarskoj nakon Sofije jest Plovdiv. Riječ je također o jednom od najstarijih europskih gradova, no ovo je zasigurno najljepši i najuzbudljiviji centar države. Nalazi se na obalama rijeke Marice , na vrhu šest kristalnih brda – tepeta. Drevni dio grada najbolje prenosi atmosferu bugarske renesanse, dio povijesti i kulture grada. Za detaljnije upoznavanje s kulturom preporučujemo vam da posjetite gradske muzeje, galerije i crkve. Arheološki muzej Plovdiv čuva i izlaže zbirku od oko sto tisuća predmeta koje prikazuju povijest i naslijeđe najpoznatijeg i najvećeg drevnog grada i njegove okolice na Balkanu. Nikako ne propustite pogledati ostatke rimskog stadiona, ruševine foruma i originalnu tursku kupelj. Moderniji dio grada osigurava zabavu te bogati kulturni život. Zađite u neki od brojnih kafića te s društvom uživajte u kavi pripremljenoj na bugarski način.

sofija putovanje

Kao što smo već spomenuli, Bugarska je idealna za zimovanja i skijanja. Skijalište Pamperovo jendo je od poznatijih i posjećenijih skijališta na ovom području. Nalaze se u srcu bugarske planine Rodopa. Uređeno je više od 20 kilometara snježne staze različite težine i nagiba tako da je prilagođena svim skupinama skijaša; kako za početnike, tako i za one napredne. Na planini Rodopi nalazi se, kako kažu, Orfejevo rodno mjesto te brojne zanimljive spilje vrijedne divljenja.

Manastir Rila smješten je na istoimenoj planini te predstavlja najpoznatiji i najveći pravoslavni bugarski manastir koji je pod zaštitom UNESCO – a. Opasan je visokim zidinama pa izvana izgleda poput nekakve tvrđave. No kad se posjetitelji nađu unutar zidina, ostanu i više nego ugodno iznenađeni jedinstvenošću i arhitekturom ovog kraja.

Posjet Bugarskoj preporučujemo vam da rezervirate za lipanj kada se održava Festival ruža. Tada se prolazi nepreglednim poljima ruža, a djevojke obučene u tradicionalne lokalne nošnje  beru cvjetove između uređenih kola  grupa svirača. Bugarska je zemlja ruža, stoga nezaobilazna lokacija na vašem putovanju u Bugarsku svakako neka bude i Dolina ruže; područje između Srednje gore i Stare planine.

Ako provodiš puno vremena na društvenim mrežama poprati nas na Facebooku i Twitteru.

Share Button

PRATITE NAS

Unosom i potvrdom svoje e-mail adrese suglasan sam da se ista pohranjuje i obrađuje u svrhu primanja informacija o putovanjima.