Putovanje u Bugarsku - Panturist d.d.
 • 13.12.2019

  Božićno krstarenje Dunavom (Beč – Bratislava – Budimpešta)

  od

  1850

  kn

 • 12.12.2019

  Advent u Pragu

  Hotel u centru!

  890

  kn

 • 13.12.2019

  Advent u Beču

  Bez noćnih vožnji!

  1.190

  kn

 • 14.12.2019

  Advent u Szegedu

  od

  130

  kn

 • Salajland

  21.12.2019

  Advent u Zagrebu i Salajland

  od

  100

  kn

 • 21.12.2019 22.12.2019

  Advent u Budimpešti 21.12.

  Hotel Ibis Styles Budapest CityWest 3*

  od

  450

  kn

 • 23.12.2019

  Božićno krstarenje Dunavom (Budimpešta – Bratislava – Beč) 23.-28.12.

  od

  3790

  kn

 • 30.12.2019

  Nova godina u Novom Sadu 2020

  Hotel 4* u centru!

  od

  690

  kn

 • risoul obiteljsko putovanje

  04.01.2020

  Francuska skijanje Risoul – Castor & Pollux 3*

  od

  1500

  kn

 • 14.04.2020

  London – Uskršnji praznici

  Garantirano putovanje

  od

  4.490

  kn

 • 08.05.2020

  Armenija i Gruzija

  Garantirano putovanje

  od

  9100

  kn

Izaberite tip putovanja

Putovanje u Bugarsku

Bugarska je zemlja jugoistočne Europe koja se jednim svojim dijelom smjestila na obalama Crnog mora. Riječ je o prilično atraktivnoj državi koja posjeduje brojne kulturne i povijesne znamenitosti koje prikazuju bogatu kulturnu baštinu države. Neke od njih zaštićene su i od UNESCO – a. Mnogi turisti dolaze ovdje kako bi uživali u prirodnim ljepote te ostalim zanimljivim sadržajima. Zasigurno su najpopularnije veličanstvene planine i primorje koje u kombinaciji sa starim gradovima predstavlja Bugarsku na jedinstven i zadivljujući način. Osim toga, Bugarska je poznata i po spajanju odnosno ispreplitanju kultura istoka i zapada. U svako godišnje doba nudi različite oblike i mogućnosti odmora i opuštanja. I oni adrenalinskog duha također će doći na svoje. Odlučite se za skijanje na planinama, planinarenje, brdski biciklizam i sl.

putovanje u bugarsku

Glavni grad Bugarske je Sofija, a smjestila se u podnožju planine Vitoše. Postoje određeni izvori koji govore da je Sofija drugi najstariji europski grad. Požurite, dakle, i istražite Sofiju u njezinom najboljem svjetlu. Svakako vam preporučujemo razgledanje bogatog povijesnog naslijeđa, manastira, ali i ostalih znamenitosti koje su pod zaštitom UNESCO – a. Zasigurno najljepši simbol grada koji ne smijete propustiti pogledati jest bugarska pravoslavna crkva katedrala Aleksandra Nevskog.

Drugi najveći grad u Bugarskoj nakon Sofije jest Plovdiv. Riječ je također o jednom od najstarijih europskih gradova, no ovo je zasigurno najljepši i najuzbudljiviji centar države. Nalazi se na obalama rijeke Marice , na vrhu šest kristalnih brda – tepeta. Drevni dio grada najbolje prenosi atmosferu bugarske renesanse, dio povijesti i kulture grada. Za detaljnije upoznavanje s kulturom preporučujemo vam da posjetite gradske muzeje, galerije i crkve. Arheološki muzej Plovdiv čuva i izlaže zbirku od oko sto tisuća predmeta koje prikazuju povijest i naslijeđe najpoznatijeg i najvećeg drevnog grada i njegove okolice na Balkanu. Nikako ne propustite pogledati ostatke rimskog stadiona, ruševine foruma i originalnu tursku kupelj. Moderniji dio grada osigurava zabavu te bogati kulturni život. Zađite u neki od brojnih kafića te s društvom uživajte u kavi pripremljenoj na bugarski način.

sofija putovanje

Kao što smo već spomenuli, Bugarska je idealna za zimovanja i skijanja. Skijalište Pamperovo jendo je od poznatijih i posjećenijih skijališta na ovom području. Nalaze se u srcu bugarske planine Rodopa. Uređeno je više od 20 kilometara snježne staze različite težine i nagiba tako da je prilagođena svim skupinama skijaša; kako za početnike, tako i za one napredne. Na planini Rodopi nalazi se, kako kažu, Orfejevo rodno mjesto te brojne zanimljive spilje vrijedne divljenja.

Manastir Rila smješten je na istoimenoj planini te predstavlja najpoznatiji i najveći pravoslavni bugarski manastir koji je pod zaštitom UNESCO – a. Opasan je visokim zidinama pa izvana izgleda poput nekakve tvrđave. No kad se posjetitelji nađu unutar zidina, ostanu i više nego ugodno iznenađeni jedinstvenošću i arhitekturom ovog kraja.

Posjet Bugarskoj preporučujemo vam da rezervirate za lipanj kada se održava Festival ruža. Tada se prolazi nepreglednim poljima ruža, a djevojke obučene u tradicionalne lokalne nošnje  beru cvjetove između uređenih kola  grupa svirača. Bugarska je zemlja ruža, stoga nezaobilazna lokacija na vašem putovanju u Bugarsku svakako neka bude i Dolina ruže; područje između Srednje gore i Stare planine.

Ako provodiš puno vremena na društvenim mrežama poprati nas na Facebooku i Twitteru.

Share Button

PRATITE NAS

Unosom i potvrdom svoje e-mail adrese suglasan sam da se ista pohranjuje i obrađuje u svrhu primanja informacija o putovanjima.