Putovanje u Austriju - Panturist d.d.
 • 13.12.2019

  Božićno krstarenje Dunavom (Beč – Bratislava – Budimpešta)

  od

  1850

  kn

 • 12.12.2019

  Advent u Pragu

  Hotel u centru!

  890

  kn

 • 13.12.2019

  Advent u Beču

  Bez noćnih vožnji!

  1.190

  kn

 • 14.12.2019

  Advent u Szegedu

  od

  130

  kn

 • Salajland

  21.12.2019

  Advent u Zagrebu i Salajland

  od

  100

  kn

 • 21.12.2019 22.12.2019

  Advent u Budimpešti 21.12.

  Hotel Ibis Styles Budapest CityWest 3*

  od

  450

  kn

 • 23.12.2019

  Božićno krstarenje Dunavom (Budimpešta – Bratislava – Beč) 23.-28.12.

  od

  3790

  kn

 • 30.12.2019

  Nova godina u Novom Sadu 2020

  Hotel 4* u centru!

  od

  690

  kn

 • risoul obiteljsko putovanje

  04.01.2020

  Francuska skijanje Risoul – Castor & Pollux 3*

  od

  1500

  kn

 • 14.04.2020

  London – Uskršnji praznici

  Garantirano putovanje

  od

  4.490

  kn

 • 08.05.2020

  Armenija i Gruzija

  Garantirano putovanje

  od

  9100

  kn

Izaberite tip putovanja

Putovanje u Austriju

Austrija je država bogate i burne prošlosti te obiluje brojnim kulturnim i povijesnim znamenitostima koje je dobila u naslijeđe. Država nije poznata samo po zimskim sportovima i vrhunski uređenim skijaškim stazama već i po prekrasnim dvorcima koji i dan danas pričaju svoju priču. Glavni grad Austrije je Beč. Prepun je povijesnih i kulturnih znamenitosti koje na svom putovanju u Austriju svakako trebate vidjeti. Ljepota grada omeđena je Ringom, a najviše se bazirala na središte grada. Zbog brojnih ostavština iz doba Habsburgovaca, Beč danas predstavlja jedinstvenu kulturnu prijestolnicu Europe. Beč je grad baroknih palača i dvoraca od kojih izdvajamo Palaču i vrtove Liechtenstein. Liechtenstein palača u vlasništvu je istoimene obitelji. Riječ je o značajnoj bečkoj znamenitosti barokne arhitekture. Palača danas služi kao izložbeni prostor, no osim toga, često je domaćin raznih otmjenih događanja. Dvorac Schönbrunn jedan je od najljepših europskih baroknih dvoraca. Zbog njegovih karakteristika, vrijednosti i veličine naziva se još i Mini Versailles. Schönbrunn je u povijesti predstavljao omiljeni ljetnikovac obitelji Habsburg, a danas, prolazeći njegovim prostorijama (ima ih više od 1400!) stječete uvid u ondašnji način života. Dvorac je okružen parkom u kojem dominira prekrasno uređeni vrt za kojeg mnogi kažu da je najljepši gradski vrt. Posjetite Schönbrunn u proljeće kada je sve u cvatu, a brojne fontane s vodom stvaraju posebni ugođaj.

putovanje u austriju

Od ostalih znamenitosti izdvajamo nezaobilaznu katedralu sv. Stjepana. Izrađena je u gotičkom stilu, a u izgradnji se pazilo i najsitniji detalj. Katedrala ima čak 23 zvona te se može pohvaliti najtežim zvonom u Austriji; ono teži 20 tona. Zanimljivo je napomenuti da je upravo u ovoj crkvi bilo vjenčanje W. A. Mozarta, kao i njegov sprovod. Ne zaboravite se popeti na crkveni toranj do kojeg vodi više od tristo stepenica, jer se od tamo pruža jedinstveni pogled na grad i okolicu.

Ako ovo putovanje želite upotpuniti s još više kulturnih događanja, preporučujemo vam posjet Austrijskoj nacionalnoj knjižnici u kojoj je postavljena izložba povodom carice Marije Terezije.

arriva_express_vukovar_stuttgart

Beč je stvoren i za romantične šetnje kroz predivne avenije jer ulicama Beča kao da se čuju zvuci Mozartovih klasičnih skladbi. Odlučite se za romantičnu večeru ili pak iznenadite vašu bolju polovicu čokoladnim tretmanom ili privatnim lekcijama valcera. Nikako ne propustite tradicionalnu vožnju fijakerom koja će vas dovesti do poznatog bečkog kotača, Pratera. Svakako preporučujemo vožnju na Prateru odakle možete uživati u drugačijem pogledu na grad, osobito u večernjim satima kada gradska rasvjeta igra posebnu ulogu.

Graz je drugi po veličini austrijski grad. Iako svi odmah pomišljaju na shopping, Graz je zapravo jedan od europskih gradova kulture jer se može pohvaliti prekrasnom starom jezgrom i glavnim trgom, katedralom, gradskom vijećnicom te ostalim vrijednim kulturnim i povijesnim znamenitostima. Graz je studentski grad, stoga je za sve ljubitelje noćnog života i dobrog provoda ovo idealna destinacija! Najbolje mjesto za zabavu u gradu je tzv. Bermudski trokut, odnosno područje u blizini glavnog trga koje je omeđeno s tri trga. Iako je danju ovo relativno mirno i tiho gradsko područje, noću se pretvara u najživlji dio grada u kojem kafići, barovi i pivnice rade do kasno u noć.

Ako provodiš puno vremena na društvenim mrežama poprati nas na Facebooku i Twitteru.

Share Button

PRATITE NAS

Unosom i potvrdom svoje e-mail adrese suglasan sam da se ista pohranjuje i obrađuje u svrhu primanja informacija o putovanjima.