Putovanja za Uskrs - Transilvanija - Panturist d.d.
 • magic-fountain-of-montjuic-barcelona-spain

  07.04.2019

  Jug Francuske i Barcelona

  Garantiran polazak!

  od

  3.990

  kn

 • Putovanje-Budimpešta-glavni-most

  16.02.2019

  Budimpešta

  450

  kn

 • tallin

  22.04.2019

  Zemlje Baltika

  Garantirano putovanje

  od

  5130

  kn

 • Kraków_shutterstock_366720338

  19.06.2019

  Poljska Tura

  od

  1580

  kn

 • sarajevo3_P_1306_fbb9fc81-51ad-41f3-a5e2-6773f3117474

  09.03.2019

  Dan žena u Sarajevu

  Polazak iz Osijeka, Đakova, Sl. Broda!

  od

  395

  kn

 • ohrid-macedonia-orthodox-church

  19.06.2019

  Makedonija

  od

  1590

  kn

 • 17133539538_4ddcefdd25_b

  26.01.2019.

  Novi Sad i shopping u TC Promenada

  od

  90

  kn

 • carneval

  15.02.2019

  Karneval u Veneciji

  od

  750

  kn

Izaberite tip putovanja

Putovanja za Uskrs

Vrijeme prije blagdana Uskrsa kao stvoreno je za manja putovanja. Proljeće je u punom jeku. Sve je procvjetalo, priroda buja i pokazuje se u najboljem svjetlu i bojama. Zašto ne biste nekoliko dana iskoristili za putovanje, a ujedno i za prvi pravi proljetni odmor i uživanje. Stoga vam preporučujemo nezaboravno putovanje u dvorce mistične Transilvanije.

putovanja za uskrs
Dvorci Transilvanije: Transilvanija se nalazi u samom središtu Rumunjske, a prostire se na više od 60 000 kvadratnih kilometara. Transilvanija je prirodno zatvorena gorskim lancima, stoga su nastala brojna utvrđena naselja Nijemaca i Mađara koja se nalaze na UNESCO – vom popisu mjesta svjetske europske baštine. Transilvanija je najpoznatija po tajanstvenim vampirskim dvorcima i po Drakuli, odnosno Vladu III. Vlad je u povijesti bio poznat po brutalnoj vladavini. Na svom putu u Rumunjsku preporučujemo vam da svakako posjetite srednjovjekovni grad Sigišoari koji je ujedno Drakulin rodni grad. Riječ je o kraljevskom dvorcu vrijednog divljenja. Osim spomenutog dvorca, možete posjetiti i dvorac na litici, odnosno kulu u kojoj je Vlad živio neko vrijeme. Jedino što ćete se morati popeti uz više do 1400 stepenica, no ostatci kule na brdu neka bude nezaobilazna ruta ovog putovanja.

Ipak, najljepši rumunjski dvorac je Hunjadi dvorac koji je udaljen otprilike 5 sati vožnje od Bukurešta. Riječ je o kulturno – povijesnom spomeniku s dvije kule. Ispred dvorca nalazi se mali posjed na kojem je sagrađen drveni most preko kojeg morate kročiti da biste napokon ušli među zidine ovog prekrasnog dvorca. Dvorac sa svake strane ukrašavaju elementi renesanse i gotike, kao i spomenute visoke obrambene kule. Osim bastiona, kula, unutrašnjeg dvorišta i pokretnog mosta ovaj dvorac karakteriziraju dvostruki zidovi koji su specifični za arhitekturu ovog područja. U unutrašnjem dijelu dvorišta, na samom njegovom ulazu nalaze se tamnice koje su opremljene ne samo spravama za mučenje već i stvarnim lutkama pomoću kojih se demonstrirala metoda torture. Ovaj dvorac sastoji se od viteške dvorane, blagovaonice i kružnog stubišta. Sve dvorane koje postoje u dvorcu pravokutnog su oblika te su ukrašene mramornim stepenicama. U 17. su stoljeću na dvorcu izvođeni radovi koji su obuhvaćali nove dijelove zbog estetskih i vojnih razloga. Tada je izgrađena velika palača na dva kata s prekrasnim pogledom na grad. Načinjene su dvije nove obrambene kule te vanjsko dvorište. Zbog svih fantastičnih restauracija ovaj je dvorac s vremenom bio priznat kao jedna od najimpresivnijih građevina u istočnoj Europi. Sve nadogradnje izgrađene su prema vlastitim zamislima arhitekata na način da Hunjadi dvorac izgleda isključivo kao veliki, u svijetu najpoznatiji, gotički dvorac. U dvorcu se danas nalaze ostatci kamenih ukrasa i grbova koji su pohranjeni u podzemnim prostorijama. Neke prostorije sadrže čak i ljudski kostur i životinjsku kožu čime bi se ukazalo na ondašnji način života. Svim svojim izlošcima ovaj se dvorac nastoji učiniti što zanimljivijim svakom posjetitelju, a vjerujemo da su u tome veoma uspješni. U blizini spomenika nalazi se pravoslavna katedrala koja je izgrađena u bizantskom stilu od cigle sa specifičnim pokrovom na kupolama te s 14 – karatnim pozlaćenim dijelovima na križevima. Katedrala je iznutra oslikana freskama, a njezina veličina stvara impozantni dojam. Na ovom putovanju prepustite se zanimljivim prošlostima ovih dvoraca te uživajte u njihovim pričama i jedinstvenoj gotičkoj arhitekturi.

Ako provodiš puno vremena na društvenim mrežama poprati nas na Facebooku i Twitteru.

Share Button

PRATITE NAS

Unosom i potvrdom svoje e-mail adrese suglasan sam da se ista pohranjuje i obrađuje u svrhu primanja informacija o putovanjima.