10 Savjeta Za Bolje Putovanje - Panturist d.d.
 • dvorci bavarske

  05.09.2018

  Dvorci Bavarske

  Garantiran polazak iz Osijeka, Đakova, Sl. Broda!

  od

  1.480

  kn

Izaberite tip putovanja

10 savjeta za bolje putovanje

Bilo da ste profesionalni putnik ili jednostavno volite putovati s vremena na vrijeme, u nastavku teksta donosimo nekoliko savjeta za bolje putovanje. Ne mogu se uvijek izbjeći manje nezgode na putovanjima, već su one dio njih. Nemojte biti razočarani, no jednostavno ne možete imati plan za sve. No imajući na umu nekoliko važnih stvari, vaše će putovanje biti mnogo lakše.

10 savjeta za bolje putovanje
1. Izradite sigurnosne kopije važnih dokumenata u elektroničkom obliku: preporučujemo vam da prihvatite savjet izrade sigurnosnih kopija bilo kojih dokumenata čiji gubitak može imati katastrofalne posljedice. Skenirajte putovnice, policu putnog osiguranja, kreditne kartice i ostale papire koji bi vam mogli zatrebati, a koje vrlo lako možete izgubiti.
2. Prikupljanje potrebnih adresa: na vrijeme prikupite i pohranite sve adrese koje će vam zatrebati na vašem putovanju. Za to je najjednostavnije da si pošaljete mail koji će sadržavati sve adrese lokacija koje planirate posjetiti. Tako ćete, na jednom mjestu uz jednostavno povezivanje s internetom omogućiti brz i pregledan uvid u „adresar“.
3. Popis: prije svakog putovanja napravite popis stavki koje ne želite zaboraviti. Zabilježite koje stvari želite vidjeti, koju hranu želite kušati, koja mjesta želite posjetiti.
4. Komunikacija s lokalnim ljudima: ostvarite komunikaciju s mještanima. Upitajte ih koji su najbolji restorani, koja su mjesta vrijedna divljenja, u kojem se kafiću pravi najbolja kava, koji restoran nudi domaću hranu i sl. Učite od onih koji žive u zemlji koju posjećujete, jer će ljudi više obogatiti vaše putovanje, nego bilo koji spomenik, park i sl.
5. Naučite osnovne fraze govornog područja koje posjećujete: jednostavne rečenice poput „molim“, „hvala“, „žao mi je“, „gdje, kada“ i sl. pomoći će vam u snalaženju i komunikaciji. Naučite i riječi za određenu vrstu pića ili jela, ovisno o tome što želite kušati.

agencije-za-putovanja_3
6. Obavezno putno osiguranje: nitko ne misli da će se razboljeti, ozlijediti ili izgubiti laptop na putovanju. No to se događa. Uz uplaćeno putno osiguranje ne morate brinuti o ukradenoj opremi, o lijekovima i ostalim stvarima.
7. Pijte vodu iz boce: na putovanjima nemojte piti vodu iz slavine; nikad ne znate koliko nezdrava može biti. Savjetujemo vam da kupite veliku bocu vode kako vam voda ne bi ponestala do sljedećeg odredišta.
8. Fotografirajte: možda ćete određena mjesta i ljude vidjeti samo jednom u životu. Ne želite li ih zabilježiti fotoaparatom kako biste se mogli ponovno rado prisjećati? Ne brinite previše o vašem izgledu; turist ste, zar ne? Fotografije nisu skupe, a mogu predstavljati najbolji suvenir.

gdje otputovati
9. Koristite neseser: neke važne stvari poput četkice, lijekova, rezervnog donjeg rublja pa čak i kupaćeg kostima spremite u vašu ručnu torbu. Naizgled nebitne stvari. No u slučaju da vam se putna torba izgubi, ako ste postupili ovako kako vam preporučujemo, zasigurno ćete uštedjeti novac i vrijeme koje je na putovanju tako dragocjeno.
10. Rezervne baterije: jeste li se ikada našli u situaciji da ste zaboravili punjač od mobitela ili od fotoaparata? Vjerojatno vam se to dogodilo dok ste htjeli uslikati prekrasni zalazak sunca s rive. Zato vam preporučujemo da uvijek nosite rezervne baterije sa sobom kako biste uvijek mogli zabilježiti sve lijepe trenutke s putovanja.

Ako provodiš puno vremena na društvenim mrežama poprati nas na Facebooku i Twitteru.

Share Button

PRATITE NAS

Unosom i potvrdom svoje e-mail adrese suglasan sam da se ista pohranjuje i obrađuje u svrhu primanja informacija o putovanjima.